Hoe kom ik aan de routes?

In het routeoverzicht kun je door alle routes scrollen (100 and counting!) en met de filters de route vinden die bij jou past. Dan klik op je op 'fiets deze route' en wordt hij automatisch gedownload als je bent ingelogd en een abonnement hebt. 

Maak gratis een account aan

Welke abonnementen zijn er? 

Bij Racefietsroute.nl heb je een maandabonnement voor €3,99 per maand. Zo kun je 10 routes downloaden en elke maand opzeggen. Liever in één keer een jaarabonnement? Die is er voor €29,99 per jaar. De wintermaanden krijg je dan van ons cadeau! Als je liever nergens aan vastzit, geen account wil aanmaken en gewoon soms een route wil downloaden, kun je losse routes aanschaffen voor €2,99. 


Hoe gebruik ik een .gpx-bestand?

Uitprinten en uit je hoofd leren. Nee joh, dat is niet meer van deze tijd. Bestanden zijn te downloaden in .gpx-format. Elke fietsnavigatie (waaronder Garmin, Wahoo en Mio) kan deze bestanden aflezen. Er zijn ook apps waarmee je routes kunt uploaden en fietsen.

De meeste racefietsers gebruiken een fietsnavigatie. Hoe je de .gpx-bestanden van je computer overzet? Je leest het hier: 

Stappenplan: .gpx overzetten van computer naar Garmin

Stappenplan: .gpx overzetten van computer naar Sigma

Stappenplan: .gpx overzetten van computer naar Wahoo

Stappenplan: .gpx overzetten van computer naar Mio


Hoe veilig zijn de routes?

Onze ploegleiders en routecheckers hebben heel wat kilometers in de benen om routes uitgebreid te testen en te keuren. Dit zijn de geverifieerde routes waarvan wij zeker weten dat het goed zit. Deze zijn te vinden onder het filter Routebouwer: Racefietsroute.nl. Ook vind je hierover extra veiligheidsinformatie op de detailpagina, zoals waar je moet uitkijken bij het oversteken of andere bijzonderheden tijdens je tocht. Zo ben je extra goed voorbereid! 

Ook hebben wij routes die zijn aangeleverd door de community en andere partijen, zoals wielerverenigingen. In dat geval is de route geschikt voor de racefiets op basis van onze eigen 10 geboden, maar hebben we geen specifieke veiligheidsinformatie toegevoegd. Ook kan het, afhankelijk van het seizoen of vrije dagen, drukker zijn dan gewoonlijk. Het is dan extra belangrijk goed op te letten!

LRM5_9355-B-0-0-0-0-1605178735

Waar in Nederland kan ik fietsen?

Op het moment hebben we een ruime 100 routes verspreid door het land. Zit jouw omgeving er niet bij? Niet getreurd, want onze routebouwers en leden blijven bezig! We willen dat je door elk stukje van het land een geweldige racefietsroute kunt fietsen. 


Ontdek routes in jouw omgeving

Hoe zorgen jullie voor de beste routes?

Elke route voldoet aan een uitgebreide lijst van criteria. Hier lees je alles over de 10 geboden van een routebouwer! Als een route eenmaal beschikbaar is gemaakt, kunnen gebruikers na het fietsen een review en rating achterlaten. Blijkt dat een route steevast een slechte beoordeling krijgt, dan moet hij eraan geloven! Routes die door gebruikers zelf als niet goed genoeg worden beschouwd, halen we gelijk van de website af. Zo draagt de community bij aan het hoog houden van de kwaliteit!


Kan ik ook abonnee worden als ik een CX-bike gebruik?

Zekers. We zien steeds meer racefietsers in de maanden met een R hun dunne bandjes inruilen voor grover geschut zoals de cyclo-cross/CX-bike. Die kan het ruige werk wel aan! Ook voor dit type fiets ontwikkelen wij routes, met meer variatie in wegdek. Dan hoef jij niet tijdens je ronde te improviseren in de berm. Scheelt weer.


Kan ik helpen met het ontwikkelen van routes?

En of dat kan! Als je het tof vind nu al deel uit te maken van onze Routebouwers, vul dan het contactformulier in. In het voorjaar komen we met iets nieuws: dan kan iedereen met een profiel zijn eigen .gpx-bestanden toevoegen. Dan wordt Racefietsroute.nl een platform voor een door leden, waarin we allemaal onze favoriete routes kunnen delen. Stay tuned! 


Wat heeft de community te bieden?

De community kiest welke routes op de website mogen blijven. Door middel van ratings en reviews kun je zelf aangeven welke routes jouw favoriet zijn, en welke je niet geschikt vond. Routes die het laagst scoren, halen we uit het routeoverzicht. Zo houden we de kwaliteit hoog!

Maak je zelf wel eens routes in .gpx, bijvoorbeeld met Strava, die je graag fietst? In de community van Racefietsroute.nl kunnen leden vanaf het voorjaar hun eigen routes uploaden. Zo kunnen we op een hoog tempo de database vergroten en elkaar onze favoriete rondes laten zien.

In ontwikkeling: het maken van een melding. Mocht je iets geks tegenkomen op een route, bijvoorbeeld een weg die open ligt, dan kun je makkelijk een melding maken. Deze optie maken wij zo snel mogelijk beschikbaar! Zo kunnen wij snel actie ondernemen en voorkomen dat meerdere fietsers voor hetzelfde probleem komen te staan!


Staat je vraag er niet tussen?


Stuur ons een berichtje

Als eerste op de hoogte zijn van ontwikkelingen en de nieuwste routes?

Laat dan hieronder je gegevens achter! 

Maak gratis een
account aan!