Op dit moment is Racefietsroute.nl in ontwikkeling. We speuren/rijden/fietsen stad en land af naar de mooiste routes, keuren de wegen persoonlijk met onze racefiets en timmeren achter de schermen aan gebruiksvriendelijke techniek. Samen met een groeiende community zorgen we dat elke racefietser - van weekendtrapper tot professional - straks heel eenvoudig voorzien is van de beste routes. Voor racefietsers, door racefietsers. Al zijn we nog niet helemaal klaar met bouwen, vragen beantwoorden kunnen we natuurlijk wel! 


De meest voor de hand liggende vraag: hoe kom ik straks aan de routes?

Elke fietser in de community kan inloggen met een eigen profiel. Daarin kun je kiezen welk abonnement bij jou past. Zodra je abonnee bent, kun je naar hartenlust routes downloaden. Leuk om van tevoren wat achter de hand te hebben, nóg leuker om in te loggen als je met je fiets op pad bent in Nederland. Welke routes hebben we hier...? Laat je verrassen!


Wanneer zijn de routes beschikbaar?

Ons streven is om in september en oktober hard te bouwen aan de website. Per 1 november moet alles werken en kun je routes downloaden! Mochten we er heel vlotjes doorheen fietsen (sorry - we konden 't niet laten), dan laten we dat weten!

Als eerste de updates ontvangen van de laatste ontwikkelingen en de nieuwste routes?

Laat dan hieronder je gegevens achter! 

Waar in Nederland hebben jullie routes?

Op dit moment is Overijssel - waar onze roots liggen - het meest vertegenwoordigd in de routes. Maar niet voor lang meer! Overal in het land hebben we fietsers uit het Explore Team die kilometers aan route toevoegen aan de database. Dit zijn onze verified routes, die garanderen dat ze perfect zijn voor je racefiets en een prachtige ronde vormen. Maar alle hiddem gems van een gebied, die kennen zelfs wij niet altijd. De fietsers uit die omgeving wél! Daarom kun je op het platform van Racefietsroute.nl een mix vinden van onze verified routes en de routes van fietsers uit alle uithoeken van Nederland. 


Hoe zorgen jullie voor de beste routes?

Elke route voldoet aan een uitgebreide lijst van criteria. Hier lees je alles over de 10 geboden van een routebouwer! Als een route eenmaal beschikbaar is gemaakt, kunnen gebruikers na het fietsen een review en rating achterlaten. Blijkt dat een route steevast een slechte beoordeling krijgt, dan moet hij eraan geloven! Routes die door gebruikers zelf als niet goed genoeg worden beschouwd, halen we gelijk van de website af. Zo draagt de community bij aan het hoog houden van de kwaliteit!


Hoe gebruik ik de routes?

Uitprinten en uit je hoofd leren. Nee joh, dat is niet meer van deze tijd. Bestanden zijn te downloaden in GPX-format. Elke fietsnavigatie (waaronder Garmin, Wahoo en Mio) kan deze bestanden aflezen. Er zijn ook apps waarmee je routes kunt uploaden en fietsen. Met tips van de gebruikers zelf leggen we het allemaal voor je uit. 


Kan ik ook abonnee worden als ik een CX-bike gebruik?

Zekers. We zien steeds meer racefietsers in de maanden met een R hun dunne bandjes inruilen voor grover geschut zoals de cyclo-cross/CX-bike. Die kan het ruige werk wel aan! Ook voor dit type fiets ontwikkelen wij routes, met meer variatie in wegdek. Dan hoef jij niet tijdens je ronde te improviseren in de berm. Scheelt weer.


Laat mij dat land maar verkennen... kan ik helpen met het ontwikkelen van routes?

En of dat kan! Als je het tof vind nu al deel uit te maken van het Explore Team, vul dan het contactformulier in. 


Wat heeft de community te bieden?

Maak je zelf wel eens routes in GPX, bijvoorbeeld met Strava, die je graag fietst? In de community van Racefietsroute.nl kunnen leden hun eigen routes uploaden. Zo kunnen we op een hoog tempo de route-database vergroten en elkaar onze favoriete rondes laten zien. Daarnaast kun je routes raten en reviews achterlaten. Mocht je iets geks tegenkomen op een route, bijvoorbeeld een weg die open ligt, dan kun je makkelijk een melding maken. Zo kunnen wij snel actie ondernemen en voorkomen dat meerdere fietsers voor hetzelfde probleem komen te staan! Alle bijdragen aan de community worden natuurlijk beloond. Hoe? Daarover later meer.


Staat je vraag er niet tussen? Stuur ons even een berichtje, dan komen we er persoonlijk op terug!