100 km Twents trappen

De definitie van een glooiend landschap.

  • icon-locationVillavélo, Ootmarsum
  • icon-distance101 km
  • icon-altitude530 hm
  • icon-road_conditionOverwegend breed
  • icon-average_time+/- 4 uur

Ontdek de definitie van een glooiend landschap. Op deze route liggen veel hoogtemeters en draaien en keren mag natuurlijk ook niet ontbreken. Pas er voor op dat bij de slotklim je tong niet op het stuur belandt.

Glooiend ten voeten uit

Deze route is de langere variant van 75 km Twents trappen en bij de extra kilometers krijg je vooral ook veel hoogtemeters. Deze route is namelijk amper vlak, oftewel de definitie van een glooiend landschap. Geef jezelf wel even een moment om op adem te komen voordat je aan de slotklim begint.

Feest voor racefietsers

Deze route biedt een prachtige afwisseling tussen klimmen, keren, draaien, dalen en herstel. Hoewel eigenlijk geen enkel gedeelte van de route écht vlak is, heb je na een paar stevige klimmetjes ook tijd om te herstellen. 

Beelden

Dit kan je verwachten

Vanuit VillaVélo maken we eerst een klein lusje oostwaarts. Dit is bewust ingebouwd om de benen even warm te draaien voordat de eerste hoogtemeters zich aandienen. Via Oud-Ootmarsum gaan we op weg naar Vasse (klimmetje) en Hezingen om dan met een klim op de Hooidijk uit te komen. Vanuit daar dalen we even richting Duitsland en draaien dan voor ruim 20 km richting het noord-westen op weg naar de Itterbecke Heide. Na het natuurgebied overgestoken te zijn, rijden we weer richting het Oosten naar het mooie kleine dorpje Wilsum (53 km). 

De volgende 25 km zijn een feest voor fietsers die houden van korte klimmetjes en draaien keren over brede rustige wegen. Je kunt geen moment een ritme vinden of er volgt wel weer een korte klim, een stukje dalen of een paar mooie bochten. Via Gölenkamp komen we aan in het dorp Uelsen (70 km). Een leuke plek om even op adem te komen. Let er op dat het qua verkeer wat drukker is in het plaatsje. Na het dorp is het nog ongeveer 5 km klimmen geblazen, waarna de afdaling volgt naar Nederland. Nu volgen ruim 15 vlakke kilometers waar op de meeste stukken goed tempo te maken is. 

Bij Oud-Ootmarsum zijn we bijna thuis. Heb je nog energie over? Knal dan de Wittebergweg nog even op richting Nutter. De laatste energie kun je hier kwijt, eenmaal op de Almelosestraat terug is het enkel nog (rustig) dalen richting VillaVélo voor een welverdiend drankje!

RFR-hartjes

Speciaal voor racefietsen

Alle routes zijn speciaal samengesteld voor racefietsen.

RFR-map

Garmin Edge Explore

Geen kaart op zak, maar een GPX-bestand of Garmin Edge Explore.

RFR-weg

De juiste wegen voor racefietsen

Routes alleen over verharde en overwegend brede wegen.

RFR-vlag

Een vliegende start

Een vliegende start, alle routes beginnen vanaf jouw startlocatie.