75 km Twents trappen

Van vals plat tot échte klimmetjes.

  • icon-locationVillavélo, Ootmarsum
  • icon-distance75 km
  • icon-altitude420 hm
  • icon-road_conditionOverwegend breed
  • icon-average_time+/- 3 uur

Om je jasje voor uit te doen: 75 fantastische kilometers door Twente en Duitsland. Laat je niet verrassen door de onopgemerkte hoogtemeters. Het lijkt misschien vlak, maar niets is minder waar. Van vals plat tot de échte klimmetjes, je vindt het hier!

Een goed begin is het halve werk

Zorg dat je goed uitgerust aan de start staat, want met deze route krijg je de eerste hoogtemeters snel voor je kiezen. En het begint stiekem vals plat.

Afwisselend

Het tweede deel van de route is amper meer vlak en draaien en keren we door het mooie glooiende landschap van Duitsland. Bij terugkeer in Nederland is het even vlak, maar je bent er nog niet. Een slotklim om nog even echt bezweet terug te keren om onze startplek.

Beelden

Dit kan je verwachten

Begin met goed uitgeruste benen vanuit VillaVélo aan deze route door Duitsland en laat je niet verleiden om de eerste 6 kilometer meteen heel hard te gaan. We beginnen rustig noordwaarts via Oud-Ootmarsum naar de Duitse grens, op de Hooidijk dalen we zelfs nog een stukje af. 

Zodra we in Duitsland zijn begin je al snel iets te voelen in de benen….we maken hoogtemeters! We gaan op en neer richting Itterbeck en steken het natuurgebied dwars over. Het fietspad hier (rechts van de weg) wordt ook gebruikt door wandelaars en is niet het meest geschikte deel van de route. Als het rustig is, dan kun je het beste op de weg blijven fietsen. Na Itterbeck maken we een rondje om de kerk in Wilsum en zitten de eerste 25 kilometer er al weer op. 

De volgende 25 kilometer zijn een feest voor fietsers die houden van korte klimmetjes en draaien keren over brede rustige wegen. Je kunt geen moment een ritme vinden of er volgt wel weer een korte klim, een stukje dalen of een paar mooie bochten. Let op! Na 42 kilometer kom je door het dorp Uelsen. Een leuke plek om even op adem te komen. Let er op dat het qua verkeer wat drukker is in het plaatsje. Na het dorp is het nog ongeveer 5 kilometer klimmen geblazen, waarna de afdaling volgt naar Nederland. Nu volgen ruim 15 vlakke kilometers waar op de meeste stukken goed tempo te maken is. Bij Oud-Ootmarsum kruizen we de route weer, ga maar even goed zitten voor de slotklim. Via de witterbergweg klimmen we door Nutter op weg naar de N weg. Daarna is het nog ongeveer een kilometer rustig dalen richting VillaVélo!

RFR-hartjes

Speciaal voor racefietsen

Alle routes zijn speciaal samengesteld voor racefietsen.

RFR-map

Garmin Edge Explore

Geen kaart op zak, maar een GPX-bestand of Garmin Edge Explore.

RFR-weg

De juiste wegen voor racefietsen

Routes alleen over verharde en overwegend brede wegen.

RFR-vlag

Een vliegende start

Een vliegende start: alle routes beginnen vanaf jouw startlocatie.