75 km Twentse trots

Rondje Tubbergen

  • icon-locationVillavélo, Ootmarsum
  • icon-distance75 km
  • icon-altitude300 hm
  • icon-road_conditionOverwegend breed
  • icon-average_time+/- 3 uur

Deze route is geschikt als warming up voor een fietsweekend. Ontdek een van de mooiste kanten van Twente en trap door het Twentse landschap. Hoewel deze route relatief weinig hoogtemeters bevat, zul je onderweg merken dat ook deze route niet vanzelf gaat. 

D'r op en d'r over

We rijden met deze route een rondje rondom Tubbergen. De klimmersbenen worden verwend met flink wat hoogtemeters in het begin en het einde van de route. Tussendoor is het genieten van de mooie Twentse wegen langs de mooiste plekjes rondom Tubbergen. We eindigen met een rondje Groot-Agelo en uiteraard een afdaling richting VillaVélo.

Voor de klimmersbenen

Zij kunnen hun hart ophalen aan de klimmetjes aan het begin en aan het einde van de route. De eerste klim bij Vasse en Hezingen laat je je jasje uitdoen en vlak voor de finish kun je je laatste energie zeker kwijt.

Beelden

Dit kan je verwachten

Vanuit VillaVélo maken we eerst een klein lusje oostwaarts richting Tilligte en buigen dan weer terug richting Oud-Ootmarsum. Draai de benen even warm op deze eerste 7 km en doe nog geen gekke dingen. Want na Oud-Ootmarsum gaan we via de Nuttersweg op weg naar Vasse (klimmetje) en Hezingen om zodoende met een klim op de Hooidijk uit te komen. 

De Hooidijk laat ons genieten van een prachtig gebied, en het voordeel is dat het laatste deel ook nog over dalend wegdek gaat. We steken de grens over en draaien dan weer westwaarts.  In de komende 3 km loopt het wegdek altijd omhoog. Je hebt geen binnenblad nodig, maar je zult voelen dat het allemaal niet vanzelf gaat. In Getelo slaan we linksaf richting Nederland. Nu volgen 30 prachtig kilometers, overwegend vlak, door het mooie Twente rondom Tubbergen. Na 50 km komen door Habrinkhoek, een dorpje net buiten Almelo. Daarna gaan we richting het oosten richting Groot-Agelo. Daar draaien we twee keer de laatste bult op richting Ootmarsum. De laatste 2 km kun je uitbollen richting VillaVélo!

RFR-hartjes

Speciaal voor racefietsen

Alle routes zijn speciaal samengesteld voor racefietsen.

RFR-map

Garmin Edge Explore

Geen kaart op zak, maar een GPX-bestand of Garmin Edge Explore.

RFR-weg

De juiste wegen voor racefietsen

Routes alleen over verharde en overwegend brede wegen.

RFR-vlag

Een vliegende start

Een vliegende start, alle routes beginnen vanaf jouw startlocatie.