Borne to be wild

Grensverleggende kuitenbijter

  • icon-locationOverijssel, Duitsland
  • icon-distance73 km
  • icon-altitudeKlimmetjes
  • icon-road_conditionVerhard
Fiets deze route

Vanuit Twente op weg naar de grens om jezelf daar even uit te dagen op een mooie klim. De klim bij Gildehaus is met een klein stukje (200m) 11% een echte uitdaging. De overige kilometers lijken wel een biljartlaken door het Twentse landschap. Maar niets is minder waar…ook de Tankenberg doen wij nog even aan.

Dit kun je onderweg verwachten

Na vertrek uit Borne rijdt je langs de noordkant van Hengelo, door het dorpje Deurningen. Onder Oldenzaal langs zetten we koers richting Losser om daar de grens over te gaan. In Duitsland gaan we opzoek naar Gildehaus voor het klimmetje Muhlenberg. Het steilste stuk wordt geschat op ruim 11%. Dat zijn we in Nederland nauwelijks gewend, dus zorg dat je goed geschakeld staat. Het is kort en krachtig en je bent blij als je boven bent. Dan dalen we af, en doen we de klim nog een keer vanaf een andere kant. Gewoon omdat het leuk is! We zetten ons daarna weer op de fiets en richten ons op de grens in het Westen. Bij De Lutte de grens over op weg naar de Landgoederen in Oldenzaal. Vanuit daar komen we nog door Weerselo en Saasveld alvorens we bij Borne uitkomen.

Je startlocatie

De route start vanuit Borne. De route kun je ook zeker vanuit andere punten opstarten, zoals Oldenzaal, Hengelo, De Lutte, Losser, Weerselo, of waar dan ook. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.