Col de Twente

Bolletjestrui aan en gaan!

  • icon-locationVillavélo, Ootmarsum
  • icon-distance101 km
  • icon-altitude410 hm
  • icon-road_conditionOverwegend breed
  • icon-average_time+/- 3,5/4 uur

Laat je uitdagen door een paar mooie klimmetjes, maar zorg dat je geen pap in de benen krijgt? Krijg je dat niet van deze klimmetjes? Dan misschien wel van het adembenemende landschap. 

D'r op en d'r over

Aan de hand van de naam wist je waarschijnlijk al dat dit geen vlakke route is. Zorg dat je goed opwarmt in de eerste kilometers, want je spieren worden goed aan het werk gezet. Vergeet je niet van het uitzicht te genieten als je met je tong op het stuur de top bereikt?

Colletjes die je kunt verwachten

De Tankenberg, de Paasberg en de Kuiperberg zijn een paar namen die je zeker gaat voelen onderweg.

Beelden

Dit kan je verwachten

De eerste 10 kilometer van deze route voeren ons over het Landgoed Singraven richitng Denekamp, alwaar we Hennie Kuiper een saluut brengen in de Hennie Kuiper tunnel. Is deze start al mooi? De 20 kilometer die volgen over o.a. de Tankenberg en de Paasberg richting De Lutte (of voor locals: De Lut) zijn werkelijk schitterend. Het wegdek is niet overal even goed, maar dat komt voornamelijk omdat veel wegen niet meer toegankelijk zijn voor ander verkeer dan aanwonend verkeer. Af en toe moeten we even een drukke weg over. Let daarom altijd goed op!

Na De Lut is het tijd om richting Lutterzand te gaan. Een schitterend natuurgebied waar we dwars doorheen kunnen. We rijden door een stilte gebied, dus nu even niet roepen om je moeder en gewoon genieten! Daarna gaan we via bekende Twentse namen (Beuningen, Mekkelhorst, Noord-Deurningen, Lattrop – wie kent ze niet?) langs de noordkant van Ootmarsum weer op zoek naar wat hoogtemeters. De Nutterseweg voert ons weer richting Tubbergen. Dan komen weer langs die mooie namen Fleringen, Reutum en Groot-Agelo. Vanuit Groot-Agelo klimmen we weer naar Ootmarsum. Terug bij VillaVélo kun je maar tot één conclusie komen: wat is dat Twente toch machtig mooi.

RFR-hartjes

Speciaal voor racefietsen

Alle routes zijn speciaal samengesteld voor racefietsen.

RFR-map

Garmin Edge Explore

Geen kaart op zak, maar een GPX-bestand of Garmin Edge Explore.

RFR-weg

De juiste wegen voor racefietsen

Routes alleen over verharde en overwegend brede wegen.

RFR-vlag

Een vliegende start

Een vliegende start, alle routes beginnen vanaf jouw startlocatie.