Kilometers voor krachtpatsers

Sallands sfeerproeven voor iedere fietser

  • icon-locationLandal De Hellendoornse Berg
  • icon-distance50 km
  • icon-altitude215 hm, 4 klimmetjes
  • icon-road_conditionOverwegend brede wegen
  • icon-average_time+/- 2 uur

Vandaag is een mooie dag. Je haalt je fiets te voorschijn, eet nog snel een broodje en je bent klaar om te gaan. Voeten op die pedalen en voor je het weet gaat het jasje uit. Deze route is namelijk voor échte krachtpatsers. Voor ieder type racefietser is veel moois te ontdekken.

Jasje uit voor deze mooie route

Vijftig mooie kilometers door het prachtige Salland. Met voor iedere type fietser een mooie uitdaging. Slingerend langs mooie riet gedekte boerderijen, vlakke brede wegen en 4 klimmetjes met prachtig uitzicht. Een mooie korte route met flink wat hoogte meters, waarmee je de Sallandse sfeer proeft.

Nog net geen Mont Ventoux

De flanken van de Lemelerberg zijn natuurlijk geen Mont Ventoux, maar veel klim kilometers kan je zeker verwachten.

Beelden

Dit kan je onderweg verwachten

Vanaf het park zetten we koers naar Luttenberg. Op weg daarnaar toe heb je een paar kilometer om je warm te fietsen voor een pittige klimmetje in twee delen op richting Luttenberg. Vergeet niet om van het prachtige uitzicht te genieten! Voor de liefhebbers kun je hier meteen een jasje uitdoen na de klim! 

Na de Luttenberg gaan we in de richting van een verstopt klimmetje ten noorden van Hellendoorn aan de Sanatoriumlaan. Het klimmetje gaat langer door dan je verwacht, dus rijdt deze opsouplesse op! Het is namelijk nog niet afgelopen met de klim kilometers. 

Ongeveer halverwege draai je de flanken van de Lemelerberg op. Het is geen Mont Ventoux, maar wel de langste klim van de rit. De getrainde fietser kan hier met het grote mes omhoog, maar we raden het koffiemolentje aan! Bovenop de Lemeleberg kun je heerlijk even een ijsje eten of een kopje koffie doen. Na de afdaling gaan we richting het noorden om net na Giethem terug te draaien naar het zuiden. Hier rijden we even over een smal fietspad naast een N weg om zo te komen op de prachtige brede rustige wegen. 

Voor de liefhebber: we rijden langs het kasteel van Eerde, eentje die niet zou misstaan in het routeboek van de Tour de France. De 15 kilometer die volgen richting Hellendoorn zijn schitterend. Maar je kunt ook krom over het stuur zitten en tempo maken. In Hellendoorn maken we ons op voor een finish bergop, nog een keer het snot voor ogen rijden! En beloon je zelf met een mooie afdaling richting het park.

RFR-hartjes

Speciaal voor racefietsen

Alle routes zijn speciaal samengesteld voor racefietsen.

RFR-map

Garmin Edge Explore

Geen kaart op zak, maar de nieuwste Garmin Edge Explore.

RFR-weg

De juiste wegen voor racefietsen

Routes alleen over verharde en overwegend brede wegen.

RFR-vlag

Een vliegende start

Een vliegende start: alle routes beginnen op het vakantiepark.