't Mooiste van Twente

Favoriet van iedere fietser.

  • icon-locationVillavélo, Ootmarsum
  • icon-distance75 km
  • icon-altitude320 hm
  • icon-road_conditionOverwegend breed
  • icon-average_time+/- 3 uur

Als je deze pagina verder leest, kom je erachter waarom wij dit dit de mooiste route van Twente vinden. Maar woorden zijn zilver, ervaren is goud. Dus voeten op de pedalen en geniet! Waar wacht je nog op?

Een heuze haarspeldbocht

Een haarspeld in Twente? Serieus? Serieus! Dit is Ootmarsums mooiste, inclusief een Twentse haarspeld en mooie klimmetjes. Als het beste van Twente vind je hier! Deze route voert je via Landgoed Singraven richting de Tankenberg en de Paasberg. Je komt over de prachtige Lutterzandweg en kunt je de hele route laven aan het mooie afwisselend landschap.

Om naar uit te kijken

Dat je als wielrenner je hart op kan halen aan deze route is geen verrassing. Wel raden we je aan om uit te kijken naar de volgende bezienswaardigheden: Landgoed het Singraven, de Hennie Kuiper Tunnel en het uitzicht op de Tankenberg.  

Beelden

Dit kan je verwachten

De eerste 10 kilometer van deze route voeren ons over het Landgoed Singraven richitng Denekamp, alwaar we Hennie Kuiper een saluut brengen in de Hennie Kuiper tunnel. Is deze start al mooi? De twinitig kilometer die volgen over o.a. de Tankenberg en de Paasberg richting De Lutte (of voor locals: De Lut) zijn werkelijk schitterend. Het wegdek is niet overal even goed, maar dat komt voornamelijk omdat veel wegen niet meer toegankelijk zijn voor ander verkeer dan aanwonend verkeer. Af en toe moeten we even een drukke weg over. Let daarom altijd goed op!

Na De Lut is het tijd om richting Lutterzand te gaan. Een schitterend natuurgebied waar we dwars doorheen kunnen. We rijden door een stilte gebied, dus nu even niet roepen om je moeder en gewoon genieten! Daarna gaan we via bekende Twentse namen (Beuningen, Mekkelhorst, Noord-Deurningen, Lattrop – wie kent ze niet?) langs de noordkant van Ootmarsum weer op zoek naar wat hoogtemeters. Terug bij VillaVélo kun je maar tot één conclusie komen: wat is dat Twente toch machtig mooi.

RFR-hartjes

Speciaal voor racefietsen

Alle routes zijn speciaal samengesteld voor racefietsen.

RFR-map

Garmin Edge Explore

Geen kaart op zak, maar een GPX-bestand of Garmin Edge Explore.

RFR-weg

De juiste wegen voor racefietsen

Routes alleen over verharde en overwegend brede wegen.

RFR-vlag

Een vliegende start

Een vliegende start, alle routes beginnen vanaf jouw startlocatie.