Prachtig Sallandse Heuvelrug

Doet absoluut je jasje uit.

  • icon-locationLandal Landgoed De Elsgragven
  • icon-distance85 km
  • icon-altitude500 hm
  • icon-road_conditionOverwegend breed, verhard
  • icon-average_time+/- 3 uur

Misschien wel de favoriete route van onze fietsers en we zijn benieuwd wat jij er van vindt. Dwars over de Sallandse Heuvelrug Richting Luttenberg en Hellendoorn. Deze route is dé route voor de fietser die graag wat hoogtemeters in de benen krijgt.

Dit kun je verwachten

Met deze route doorkruis je twee keer de Sallandse Heuvelrug met maar één reden en dat is klimmen. Je fiets twee keer over dezelfde weg, maar je zult zien dat je de terugweg heel anders ervaart dan de heenweg. 

Geen tijd om op te warmen, want de eerste klimmetjes kom je al snel tegen. Zorg dat je je energie goed verdeelt en dat je niet na de eerste klimmetjes al met de tong op het stuur ligt. 

Je vervolgt de route en komt prachtige uitzichten tegen, maar ook de Diepe Hel. Afdalingen met stukken van 10%, dus onthoud deze weg goed voor de terugweg. Een andere kuitenbijter die je nog tegen gaat komen is de Motieweg. Of zoals vele voorgangers hem noemden: de Emotieweg. 

Landal Landgoed De Elsgraven

Op Landal Landgoed De Elsgraven omringt u zich door het groen. Geniet van de ruimte om u heen. Fiets vanuit uw bungalow langs het water of volg uw kinderen naar de dierenweide.

Beelden


Hoogteprofiel

RFR-hartjes

Speciaal voor racefietsen

Alle routes zijn speciaal samengesteld voor racefietsen.

RFR-map

Garmin Edge Explore

Geen kaart op zak, maar een GPX-bestand of Garmin Edge Explore.

RFR-weg

De juiste wegen voor racefietsen

Routes alleen over verharde en overwegend brede wegen.

RFR-vlag

Een vliegende start

Een vliegende start, alle routes beginnen vanaf jouw startlocatie.