Twentse Grensverlegger

Grenzeloos genieten.

  • icon-locationVillavélo, Ootmarsum
  • icon-distance100 km
  • icon-altitudeOnbekend
  • icon-road_conditionOverwegend breed
  • icon-average_time+/- 4 uur

Heb je goede benen of sta je straks geparkeerd? In deze route zitten de mooiste stukken van Twente en een paar uitdagende klimmetjes die jouw grenzen zeker gaan verleggen. Zorg dat je je energie goed verdeelt, want voor je het weet ligt je tong op het stuur.

Uitdaging alom

Dit is Ootmarsums mooiste inclusief een Twentse haarspeld en twee echte kuitenbijters (max 13%) bij onze oosterburen. Na deze rit wil je eigenlijk nooit meer uit Twente weg! Deze route voert je via de Tankenberg en de Paasberg richting de gevreesde Mühlenstraβe in Gildehaus. De kasseien in de straten nabij het slot van Bad Bentheim zijn alleen al een uitdaging. Hebben ze deze kasseien ook nog eens in een klim gelegd! Via het Lutterzand, Beuningen en Noord Deuningen rijden we via Lattrop terug richting Ootmarsum. Hoe kun je niet verliefd zijn op Twente nu?

Bad Bentheim

Deze route gaat langs het kasteel van Bad Bentheim en dit is niet zomaar een kasteel. Wat Versailles was voor Frankrijk is deze burcht voor Niedersaksen. De dikke muren van het kasteel zijn gemaakt van zandsteen, de welbekende Bentheimer Zandsteen. Binnen de muren vind je een compleet dorp. Wellicht een geschikte stop om even op adem te komen?

Beelden

Dit kan je verwachten

De eerste 10 km van deze route voeren ons over het Landgoed Singraven richitng Denekamp, alwaar we Hennie Kuiper een saluut brengen in de Hennie Kuiper tunnel. Is deze start al mooi? De 20 km die daarop volgen over o.a. de Tankenberg en de Paasberg richting De Lutte (of voor locals: De Lut) zijn werkelijk schitterend. Het wegdek is niet overal even goed, maar dat komt voornamelijk omdat veel wegen enkel nog toegankelijk zijn voor aanwonend verkeer en niet gemotoriseerde voertuigen. Af en toe moeten we even een drukke weg over, dus let daarom altijd goed op! 

Na De Lut is het tijd om richting Duitsland te gaan. Via wegen achteraf rijden we plotseling een muur op rondom de molen in Gildehaus, zorg bij kilometer 58 dat je goed geschakeld staat! Voor je het weet sta je geparkeerd op deze steile klim. Je hebt niet veel tijd om uit te puffen want ook in Bad Bentheim ligt een gemene klim. De kleine lus door Bad Bentheim is wel toeristisch, dus houd rekening met drukte op een klein deel van de route. 

De klim richting het slot is een korte tijd vrij steil en ook nog over onvervalste kasseien. Houd het stuur goed vast en blijf vooral het koffiemolentje draaien. Bovenaan kan het wat druk zijn met verkeer, dus houd alles goed in de gaten! Vanuit Bad Bentheim terug naar Nederland nemen we een rustige route met niet altijd even goed asfalt, maar weinig verkeer. In Nederland volgen er nog 70 schitterende kilometers. Vooral het gebied Lutterzand is genieten. Als we na 100 km door Oud-Ootmarsum komen, sla je linksaf richting Ootmarsum om de route af te maken.

RFR-hartjes

Speciaal voor racefietsen

Alle routes zijn speciaal samengesteld voor racefietsen.

RFR-map

Garmin Edge Explore

Geen kaart op zak, maar een GPX-bestand of Garmin Edge Explore.

RFR-weg

De juiste wegen voor racefietsen

Routes alleen over verharde en overwegend brede wegen.

RFR-vlag

Een vliegende start

Een vliegende start, alle routes beginnen vanaf jouw startlocatie.