Wonderbaarlijk Salland

Wonderbaarlijk wisselend

  • icon-locationLandal De Hellendoornse Berg
  • icon-distance51 km
  • icon-altitude224 hm, 4 klimmetjes
  • icon-road_conditionBrede en smalle wegen
  • icon-average_time+/- 2 uur

Deze route verveelt nooit. Klimmen, bos, heide, afdalen over smallere paden, mooi weer, snel wat eten, gas geven op brede, vlakke wegen én genieten van het uitzicht. Zo afwisselend, het doet zelfs ons altijd nog versteld staan.

Man wat mooi

Geniet van de mooiste route van Salland dwars over de oevers van de Regge. Verbaas je over de
prachtige uitzichten vanaf de Luttenberg en de Lemeleberg. Zo leer je Salland goed kennen! 

Behendig bergop en -af

Deze route wisselt bredere wegen af met smallere, verharde paden. Alleen maar hard jakkeren is dus geen optie. Maar dat moet geen probleem zijn, toch?

Beelden

Dit kan je onderweg verwachten

Met deze route geniet je van het wonderbaarlijke Salland met haar wisselende landschap. Uitgestrekte weilanden, riviertjes, klimmetjes verscholen in het bos en prachtige heide. Salland heeft het allemaal. 

Het begin van de route loopt achter het park langs en over de grote weg vervolgen we de klim richting Hellendoorn. Na Hellendoorn vervolgt de route zich naar misschien wel het meest verscholen klimmetje op een prachtige locatie: Sanatoriumlaan. Na de bossen kom je in een wisselende omgeving van weide, water en bos. 

We zetten koers richting de Regge. Bij Hancate maken we een lus rondom het Overijssels Kanaal en rijden we over het smalle pad langs de Beneden Regge. Vanaf Archem draait de route weer terug. Over de smalle weg over de Archemerberg is het puur genieten van de prachtige omgeving. Na de afdaling draaien we linksaf de Lemelerberg op. Bovenop stoppen voor een ijsje is op een warme dag zeker een aanrader (na 30 kilometer ook zeker verdiend!). 

Na de Lemeleberg is het weer dwars door het wisselende landschap richting Luttenberg een mooi dorpje met fantastisch uitzicht vanaf de bergweg (na het dorp). Na de Luttenberg zetten we weer koers richting de Hellendoornse Berg.

RFR-hartjes

Speciaal voor racefietsen

Alle routes zijn speciaal samengesteld voor racefietsen.

RFR-map

Garmin Edge Explore

Geen kaart op zak, maar de nieuwste Garmin Edge Explore.

RFR-weg

De juiste wegen voor racefietsen

Routes alleen over verharde en overwegend brede wegen.

RFR-vlag

Een vliegende start

Een vliegende start: alle routes beginnen op het vakantiepark.